Tak

Utgångsläge

Husets tak består av tvåkupigt tegel som vid första anblicken ser rätt slitet ut. Något av det första som mäklaren sa när det var visning var att ”taket måste ju läggas om” så vi räknade med att det skulle bli ett av flera stora sommar-2013-projekt, men efter närmare inspektion verkar det inte vara så illa. Teglet har svartnat eftersom det finns två ekar på tomten som enligt grannen har den effekten på tegel, lite mossa, det finns några spruckna pannor och några som hamnat snett men takpappen under och läkten ser bra ut. Med andra ord fyller det sitt syfte och trots att det inte skulle skada att lägga om det är det ingen omedelbar fara på taket (hehe)..

Plan

Inför vintern sopade vi taket rent från den värsta mossan, barr och löv, rensade hängrännorna (som dock var trasiga visade det sig), och bytte alla trasiga pannor.

Eventuell omläggning av taket skjuter vi framåt i tiden, kanske passar vi på när vi byter panel och har byggställning på plats eller när det är dags för tillbyggnad och vi ändå måste ändra takets utformning. Vi kommer rengöra och behålla det gamla teglet, som tur är finns det även ett litet lager extra pannor i samma storlek.

Huvudansvarig:

Johan

Referensgrupp:

Anna, morbror Bertil, pappa P-Å och alla andra som har lagt tak någon gång eller tro sig ha bra förslag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s