Folket

Vi är Anna och Johan, båda inflyttade Uppsala-bor sedan runt ett decennium. Vi fann varandra för snart fyra år sedan.

Anna kom hit av andra skäl men började plugga eftersom alla andra gjorde det. Jag jobbade efter studierna som distriktsveterinär ett par år men är nu tjänsteman på myndighet. Efter lite mer än trettio år med mig själv har jag lärt mig att det behövs både abstrakt och konkret, teori och praktik, inomhus och utomhus, för att jag inte ska tröttna på vare sig det ena eller andra. Under tiden som ”riktig” lagårdsveterinär kunde det ibland kännas övermäktigt att ens ta hand om en kolonilott, men husrenovering känns som ett perfekt komplement till heltidsjobb som kontorsveterinär. Det ligger inte för mig att snöa in och satsa helhjärtat på grejer utan jag ägnar mig sporadiskt åt lite av varje. Följdaktligen är jag inte bäst på nåt men hyfsad på mycket 🙂

Johan kom hit från Värmland för att plugga vidare efter gymnasiet. Efter några års studier och arbete inom IT har jag nu bytt bana och driver istället en kommunikationsbyrå tillsammans med en vän och kollega. De senaste åren har jag lagt större delen av min fritid på volleyboll men nu är jag inte ung och lovande längre och husrenovering känns som en lämplig ny hobby och livsstil. Jag är uppvuxen med en pappa som under hela min uppväxt fixat i ordning familjens sommarhus i Köla utanför Arvika, vilket jag uppskattar på ett helt annat sätt nu när jag själv är vuxen och ska till att renovera mitt eget hus. Till skillnad från Anna är jag mycket bra på att snöa in på saker, har stort tålamod och kan vara på gränsen till för noggrann och enveten ibland. Men med Anna som håller mig inom rimliga gränser tror jag den egenskapen kan komma väl till pass under renoveringsåren.

Anna har alltid velat bo på landet, medan Johan kan se fördelar med det mesta. Svårigheterna att hitta ett hem har bidragit till att det har inte varit självklart att kalla Uppsala hemma, trots att jobben vardagen och nuet funnits här. Vi är nämligen inte ensamma om att vilja bo lantligt på pendlingsavstånd till jobb i stan, så husletandet har ibland känts lite tröstlöst. En känsla som förstärks när man parallellt följer utbytet av rejäla, vackra hus i Dalarna/Värmland/Hälsingland/Småland och alla andra landsändar som man har minsta lilla anknytning till.. Men nu har vi äntligen hittat en plats där vi kan rota oss i den uppländska myllan! Till på köpet har vi under tiden utvecklat ett stort gemensamt intresse vilket hittills känts enbart positivt.

Annonser

2 thoughts on “Folket

 1. Bilder för Bygmas kundtidning
  Hej!

  Jag heter Nina Malén och jobbar på en kommunikationsbyrå i Stockholm. En av våra kunder är Bygma för vilka vi producerar en kundtidning som heter Proffsbladet i en upplaga på ca 6.000 ex. Fokus i nästa nummer är på isolering och vi vill visa på hur detta gjordes förr. På er fina hemsida har vi en bild som passar vårt syfte. Undrar nu om vi mot en liten ersättning kan få använda denna. Tacksam om någon av er kan återkomma snarast så att jag vet att ni ser dessa rader och så att jag kan maila vilken bild det handlar om.
  Hoppfulla hälsningar, Nina

  • Hej,
   Roligt att du gillar hemsidan! Vilken bild handlar det om och i vilket sammanhang skulle den användas? Eftersom jag har ganska starka åsikter om renovering och miljö har detta betydelse. Visst var de lite snåla med isolering förr i tiden och energieffektivisering är bra, men många av de ”förbättringar” som görs idag riskerar att både förstöra husen och man har ofta inte räknat med materialens miljöpåverkan under produktion eller när de blir avfall utan fokuserar bara på driftskostnad. Därför har vi själva valt att tilläggsisolera försiktigt och med cellulosamaterial. Mejla Johan på johan@rullgrusmedia.se om du vill!
   // Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s