Om oss

Annonser

6 thoughts on “Om oss

 1. Såg bloggen nämnas i ‘Traditionella färger facebookgruppen’ Jag tror att jag kan ha varit i ert hus en gång på 80-talet, om det är det som ägdes av en pensionerad cykelreparatör, Bertil Åkerman?

  • Det stämmer! Bertil Åkerman var, enligt grannskapets unisona utsago, troligen Mälardalens främsta motorcykelreparatör. Hans specialitet var BMW men han fixade även vanliga cyklar. Vad spännande att du varit här! Berätta gärna mer om ditt besök Magnus!

   • Jag tänkte väl att det måste vara samma ställe. Har också ett dimmigt minne av att jag sett huset utannonserat någon gång på 1990-talet. Jag köpte några reservdelar till en veteranmotorcykel av honom cirka 1984 eller 1985. Var ute i verkstaden en stund och han berättade om en motorcykel han hade där som var ett hemmabygge från 1920-talet. Den var byggd av någon som hade varit mekaniker eller liknande på någon verkstad och byggt motorcykeln helt själv. Har varit nyfiken på vart den tagit vägen senare, med tanke på att Åkerman kan ha varit någonstans mellan 70 och 80 år då. Minns att verkstaden var fin, med inredning mest i trä, välordnad men trång. Han hade väl tagit med sig maskiner och verktyg från den verkstad han tidigare drev i Uppsala. Skulle vara kul om ni la ut lite bilder på det som är kvar av verkstadsinredningen. Jag hoppas på att komma igång med att bygga om en liten egnahemslagård till verkstad och all inspiration är välkommen.

   • Vilket sammanträffande och vad kul att höra! Vi köpte huset hösten 2012 av dödsboet till Bertil Åkermans sambo, Berit. Tror inte det varit till salu innan dess men det vet jag inte säkert.

    Har sett gamla foton av verkstad från dess storhetstid (kolla kategorin Historia) och tyvärr var den inte i lika gott skick när vi tog över. Den var tömd på maskiner och det mesta av bra att ha grejerna. Det som fanns kvar var ett stort hål i takpappen och murkna takstolar, innertak och vägg…

    Av inredning finns bara några skåp kvar, vet inte om det ger så mycket inspiration men jag kan ta några bilder och skicka om du ändå vill se hur det ser ut.

   • Ta gärna några foton vid tillfälle. De gamla bilderna från verkstaden är också riktigt fina. Har du tid o lust kan du gärna lägga ut dom en o en i lite högre upplysning. Motorcykeln som syns på den bilden där Bertil står i blå tröja är den som jag såg när jag var där.

   • Jag missade ju att svara, ursäkta för det Magnus! Papperskopiorna av de gamla fotona fick vi låna från grannen men vi har scannat in dem och de finns någonstans i bildarkivet på Annas dator. Ska leta upp dem och maila dem och några verkstadsbilder till dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s