Utbyggnad steg 2 – ytskikt och sånt

Två år senare har vi tänkt att faktiskt bli klara med groventré och toa/dusch i utbyggnaden. I alla fall mer klara! Så lång tid har det tagit för lättnaden över att kunna duscha och tvätta hemma att överskuggas av irritation på svårstädad, igenkalkad duschkabin, omysigt betonggolv, synlig gammal plankvägg översållad med elslang osv plus.

Nu ska här istället bli duschhörn med tadelakt på väggar och golv. I resten av lilla toa/duschrummet och den del av groventrén som inte har trägolv ska det bli golvtegel, lagt i kalkbruk och behandlat med olivoljesåpa. Gamla ytterväggen mot köket ska få panel och en inbyggd skjutdörr (gamla balkongdörren) och inredning med skåp och handfat osv ska byggas. Tidsplan finns inte direkt 🙂 Som vanligt när man gör själv och inte enligt rådande norm får man lägga mycket tid på efterforskningar och inköp av ovanliga material. Just nu försöker jag bl a hitta en takdusch i kromad mässing o inte plast…

Vartefter kommer det alltså dyka upp inlägg med hur man gör och inte gör med tadelakt, golvtegel, platsbyggda skåp, gjutna bänkskivor med flera uppenbart galna projekt för ett par amatörer att ge sig på.

Johan lyckades övertala David från Deco Material att komma och ha privat workshop med mig! Roligt, lylligt!

Johan lyckades övertala David från Deco Material att komma och ha privat workshop med mig! Roligt, lylligt!

Tadelakt till höger, slarvig kalkputs till vänster. Tadelakten är mycket mer fantastisk i verkligheten och i bra ljus; slät, len och marmorskimrande!

Tadelakt till höger, slarvig kalkputs till vänster. Tadelakten är mycket mer fantastisk i verkligheten och i bra ljus; slät, len och marmorskimrande!

David kom också och hjälpte oss med att gjuta fast golvbrunn samt på lite bättre fall i duschhörnet.

David kom också och hjälpte oss med att gjuta fast golvbrunn samt på lite bättre fall i duschhörnet. Här ska både vägg och golv putsas med tadelakt.

Den här väggen i groventrén ska finputsas och målas med äggoljetempera.

I groventrén ska väggarna finputsas och målas med äggoljetempera. Kanske stänkmålas? Rörfästena i plast ska förhoppningsvis bytas till nåt snyggare, i sämsta fall målas. Och sen ska vi aldrig mer ha disk eller skräp och grejjor på bänken!

Golvteglet från Qvesarum, var lite orolig att det skulle vara väldigt grovporigt men det är jättefint!

Golvteglet från Qvesarum, var lite orolig att det skulle vara väldigt grovporigt men det är jättefint!

 

Annonser

2 thoughts on “Utbyggnad steg 2 – ytskikt och sånt

  1. Åh vad avundsjuk jag är på att du har fått lära dig att putsa med tadelakt, du har verkligen en A-klass-karl! Det kommer bli riktigt fint med det golvet. Kommer inte ihåg vart men fästen till rören såg jag nån som gjorde av träklossar, en framtill och en baktill. Svårt att förklara men om man borrar två hål i mitten av en kloss och sen delar klossen två mitt över hålen. Den bakersta fästs i väggen och den främre fästs i bakklossen. Inget man la märke till direkt. Annars, militärgrå sprayfärg, funkar till plastdetaljer! Den är rätt lätt att såga i, teglet spricker ibland men med en ordentligt kakelkap med vattenkylning så! Tycker att det är så skönt att ha ett vackert hem. Delen där vi inte har putsat om väggar, dragit ner vävtapeter, fula gula eluttag mm har vi ju hyrt ut. Det är något galet så mycket bättre man mår i en vacker miljö. Lycka till!

    • Ja han har absolut sina goda sidor, är typ ett socialt geni och skäms inte för att tjata!

      Och det ska bli sååå skönt att få det lite (eller mycket) finare omkring sig. Det kan ju kännas ytligt och jag försöker övertyga mig själv om att inte bry mig så mycket av hur det ser ut omkring mig, men det går ju inte. Tror man är olika bra på att avgränsa sin inre miljö från den yttre så att säga!

      Bra att du tog upp det här med kapningen för det har jag helt missat och tänkt börja lägga golvet i helgen, haha… Tror du att fogsvans för betong är ett dåligt alternativ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s