Hönshus eller museum?

Bredvid verkstaden finns ett litet skjul som fungerat som tvättstuga. Den verkar ha använts in i det sista och sedan bara stängts till och lämnats som den är, komplett med pannmur, handvevad tvättmaskin (eller centrifug, har inte lyckats ta mig fram för att undersöka den närmre) och nästa omgång smutstvätt.

Jag tänker att detta skulle bli ett utmärkt hönshus, eftersom det redan finns ett gjutet golv, ventilation och litet fönster i söderläge för att inte tala om väggar och tak i hyfsat skick. Läget känns också ganska bra för ett hönshus. Att däremot placera tvättutrymmet så långt och i uppförsbacke från brunnen verkar inte särskilt praktiskt men kanske finns ett bra skäl som jag inte räknat ut än..?

Det som talar emot att göra om tvättstugan till hönshus är väl just att den är så orörd. Mycket är skräp som kan rensas bort utan samvetskval, men tvättmaskinen och pannmuren, vart ska jag göra av dem?! (Nej jag tänker inte börja färga garn, nån måtta får det vara..) Så kanske är det lika bra att bara låta allt stå som det är, som ett litet museum över decenniers kvinnoslit, och önska sig ett flyttbart hönshus i 35årspresent istället. Vi får se. Här tas ju inga förhastade beslut direkt 🙂

I slänten upp mot det lilla skjulet röjde vi lönnsly i höstas och nu är den översållad med smultronblad, hurra!

I slänten upp mot det lilla skjulet röjde vi lönnsly i höstas och nu är den översållad med smultronblad!

Litet slitet skjul

Litet slitet skjul

Förutom den kompletta tvättutrustningen  har Johan tydligen tryckt in ett par gamla cykellik..

Förutom den kompletta tvättutrustningen har Johan tydligen lyckats trycka in ett par gamla cykellik..

Fönster i söder (Där utanför skymtar Johan och Johan i färd med att färdigställa utbyggnadens tak)

Fönster i söder (Där utanför skymtar Johan och Johan i färd med att färdigställa utbyggnadens tak)

Annonser

2 thoughts on “Hönshus eller museum?

  1. Pannmur som flyttades ut eftersom där inte är någon skorsten? Då är det tvättstugan bara ett förvaringsplats för tvättattiraljer som kan flyttas undan. (Men slänga skulle inte jag göra 🙂 Den handvevade saken ser jättespännande ut.

    Skönt litet hus – ja varför inte hönshus även om hönor vill ha mycket sol, dvs stora ljusinsläpp, för att värpa bra.

    • Det finns faktiskt en skorsten, eller ett rökrör i alla fall, så det är nog en permanent uppställningsplats. Tänker absolut inte slänga någon pannmur, men det blir liksom en jobbig konflikt mellan motviljan mot att ha massa saker som inte används och den lika starka motviljan mot att göra sig av med saker.. brukar lösa det genom att inte anskaffa så mycket men det funkar ju inte när man får ”ärva” såna här dyrgripar!

      Ja kanske ändå att tvättstugan får stå kvar, efter försiktig utrensning och städning bara.. och undersökning av den spännande vevmojängen! Och så får jag väl börja färga garn ändå, eftersom jag inte heller gillar att ha små hus som inte kommer till användning 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s