Livskvalité och att snubbla på mållinjen

Vad som är livskvalité är ju såklart väldigt individuellt och subjektivt. Men de flesta är nog överens om att leva som vi gjort de senaste året och ett halvt i ett vedeldat hus utan toalett och utan vatten och dusch är halvdan livskvalité. Jag har varit inne på det förut men det har faktiskt inte varit så jobbigt, en vänjer sig rätt fort, skaffar nya vanor och rutiner och vips så är det vardag att hämta ved och vatten och koka vatten för att diska och kånka tvätt till snälla kompisar och låna tvättstuga och hålla på.

Nu är det slut på allt det där, eller iallafall nästan slut. Efter att vi fått hjälp av Micke att dra rören var det ju bara att montera och installera duschkabinen och tvättmaskinen så skulle ju vi också få leva med livskvalité som hör hemma på 2000-talet, eller? Nja, inte riktigt. Vi passade istället på att gå in litegrann i väggen och då tar även de där BARA sakerna en massa energi och tid. När vi till slut hämtade oss och kom igång så monterade vi förra helgen upp duschkabinen och installerade tvättmaskinen på ett nafs (nåja, det tog ett tag men i jämförelse med tiden som gått sen rördragningen blev klar så gick det snabbt). När vi väl gjort det fick jag klättra ner i brunnsgrottan och slå på huvudkranen till vattnet in till huset.

Och det funkade! Vattnet kom hela vägen fram och det varken sprutade ut eller läckte på ställen där det inte var tänkt. Hurra, vilken glädje! Vi fortsatte med att provköra tvättmaskinen och även det blev succé. Sen skulle vi ställa dushkabinen på rätt ställe men då råkade Anna ha av den rappliga avloppsslangen och invigningsduschandet blev inställt. Ingen skugga över Anna för den var verkligen rapplig.

Tvättmaskinen har sen dess gått varm och vi är nu bara en maskin från att vara nere på noll i tvätthögen. Vi har faktiskt köpt ny avloppsslang och nya skruv (som fattades) för att fästa väggarna till duschkabinen i bottenstycket. Så nu är det BARA att skruva dit skruven, flytta in duschkabinen på plats och börja duscha, det blir livskvalité det!

Annonser

4 thoughts on “Livskvalité och att snubbla på mållinjen

    • Inte nu längre! Ikväll öppnade jag upp så nu är det bara en liten nätt balansgång på en spång så är man inne i duschen. Nu ska vi BARA skaffa rätt packningar och skruva fast väggarna på duschkabinen. Sen kan du få komma och duscha Bertil!

  1. Äkta vardagslyx! 🙂
    Tack för er fina och ärliga blogg! Ganska nyss hittat hit och blir så glad varje gång jag ser ett nytt inlägg

    • Vad kul att höra! Det värmer verkligen i höstrusket och det blir ju extra kul att skriva nåt när det finns folk som uppskattar det. Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s