Första dippen

Jag har genomlidit min första rejäla renoverings-dipp under de senaste månaderna. Egentligen var det nog inte själva huset och renoveringen jag tröttnade på utan allt runtomkring som tar för mycket tid och energi. Det spelar ju ingen roll om man egentligen tycker något är jätteroligt att syssla med om man kommer hem från jobbet varje dag och knappt orkar mer än att vänta in nästa morgon. Då blir bara de negativa delarna av det här livsvalet kvar, och väldigt tydliga; att allting är lite mer omständligt och tidskrävande, att man aldrig känner sig ”klar” som man till exempel kan göra efter fredagsstädningen i en lägenhet.

Jag tog alltså den här klagovisan nu när det har vänt för att den inte skulle bli för lång! Och för att ingen jag skulle få för sig att jag ångrar beslutet att flytta hit. Jag räknar med att det kommer fler neggiga perioder men tycker att de hittills varit förvånansvärt få. Fördelen med att vara en sann pessimist är att man ofta får glada överraskningar!

Nån som redan känner sig rätt utvilad

Nån som redan känner sig rätt utvilad

Nu är det i alla fall semester (min första fyra veckors sommarsemester nånsin) och jag har fått mer gjort på några dagar än de senaste månaderna tror jag. Vi ska ha riktigt ledigt och åka till Västervik de närmsta veckorna, trots att vi kanske ”borde” lägga all tid på huset. Men när vi kommer tillbaka, solbrända, fräscha och utvilade på gränsen till lite rastlösa (hoppas men tror jag inte egentligen för vi är så himla bra på att roa oss) då jäklar ska det uträttas stordåd!

Trots det jag skrev ovan känner jag mig till och med lite klar. Det beror dels på en kraftigt reviderad och verklighetsförankrad tidsplan men även på att jag den senaste veckan tog tag i en hel del surdegar som blivit liggande. Varmkomposten som bara haft ett och ett halvt fack är äntligen färdigmurad. Ska snickra lock och luckor också men det tror jag är fort gjort sen när jag är så där utvilad och energisk. Jag är på god väg med renoveringen av fönstren som ska flyttas från gamla ytterväggen till utbyggnaden. Andra omgången fönsterrenovering går som hoppats väldigt mycket snabbare och smidigare och blir mycket bättre och snyggare.

Vitlöken som fick förgro inomhus i februari (eftersom jag glömde sätta dem i höstas) är skördad. Funkade ju bra!

Vitlöken som fick förgro inomhus i februari (eftersom jag glömde sätta dem i höstas) är skördad. Funkade ju bra!

Ett fantastiskt smidigt ogräsjärn (eller vad kan det heta?) som liksom skär sig fram under rötterna

Ett fantastiskt smidigt ogräsjärn (eller vad kan det heta?) som liksom skär sig fram under rötterna

Trädgården tog vi itu med förra helgen med god hjälp av Johans syster med man och barn. Den är väldigt low-maintenance men har inte orkat ta tag i ens det lilla som behövde göras. Den handdrivna gräsklipparen gjorde succé hos barnen. Roligt ljud tror jag. Så nu är gräset extremt kortklippt på de små ytor som inte är äng. Praktlysingen som fått bre ut sig till stora fält är tuktad, bondrosdjungeln har fått sig ytterligare en omgång och ädelsyrenen är beskuren. Allt har äntligen kommit igång i grönsakslanden nu när värmen kom, alla växtstöd är färdiga och det sparsamma ogräset är rensat med hjälp av ett genialiskt gammalt verktyg jag hittade i skjulet. Nu är det alltså bara att luta sig tillbaka på den murkna men charmiga parkbänken vi köpt på grannens loppis och vänta in skörden! (Att fixa nya brädor till bänken kommer också vara fort gjort)

Här har vi klämt in potatis, bondbönor, gurka, mangold, krasse och ett par ärvda perenner till vänster och störbönor, rosenbönor, rödbetor, jordgubbar, sallad och grönkål till höger

Här har vi lyckats klämma in potatis, bondbönor, gurka, mangold, krasse och ett par ärvda perenner till vänster och störbönor, rosenbönor, rödbetor, jordgubbar, sallad och grönkål till höger

 

Annonser

2 thoughts on “Första dippen

  1. Vilken finfin blogg det här är! Ups and downs, superfint hus, skön inställning! Renoveringsivern kan verkligen ha sina svackor, förhoppningsvis är inte alla inblandade i svacka samtidigt. Slappa lite emellanåt får man ju oxå!

    • Tack för beröm och pepp! För tillfället slappar vi lite så snart kommer vi igen med full fart. Vore ju skönt med vatten och avlopp innan vinter… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s