Vedhelg

Ojämn kamp mot vedklyv och en bit av en sur lönn.

Johanna och jag för ojämn kamp mot vedklyv och en bit av en sur lönn.

Den nya uppfarten kom väl till pass när vi i helgen hade vedhelg i dagarna två och började med att backa upp ett något överlastat släp med 3 kubik nyköpt björkved. Med hjälp av hjälpsamma vänner staplades denna ved i en av det stabilaste och rakaste vedtravar jag sett (varken min eller Annas förtjänst utan Linneas) och förra årets staplade ved flyttades in i vedboarna. Resultatet blev en helt smockfull och en halvt smockfull vedbo. Dessutom hann vi med att klyva och stapla nästan allt av de resterande delarna av lönnen och tallen som vi inte orkade/hann kapa och klyva förra året.

För att göra plats för all ved tömde Anna och jag den sista ”skräpboden” och har nu gått igenom alla utrymmen här förutom den gamla fristående tvättstugan. För varje gång blir vi lite mindre sentimentala med vad vi behåller. Summa summarum; vi är i mycket bättre fas med vedhanteringen i år och kommer ha två smockfulla vedbodar när vi är helt klara. Vi var även i otroligt bra fas med vädret; strålande försommarväder under själva vedhantering och veden staplad och övertäckt innan vinterns återkomst, idag första maj…

 

FÖRE: Bertil vid sin vedhög. Gissningsvis  någon gång på 80-talet.

FÖRE: Bertil vid sin vedhög. Gissningsvis någon gång på 80-talet.

Funbos vackraste vedhög

EFTER: Mark och Linnea vid Funbos stabilaste och vackraste vedhög 2014

 

Funktionella och ok-snygga tak av gammal plåt. Förhoppningsvis tillräckligt stabilt för att inte ramla på de späda nyflyttade krikonträden som skymtar bakom.

Funktionella och ok-snygga tak av gammal plåt. Förhoppningsvis tillräckligt stabilt för att inte ramla på de späda nyflyttade krikonträden som skymtar bakom.

ca 10 kubik ved

Smockfullt = ca 10 kubik ved

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s