Att knyta ihop en tomt med en uppfart

Efter: En vacker grusväg

EFTER: En vacker grusväg.

Före: En deprimerande gräs/lera sörja.

FÖRE: En deprimerande gräs/lera sörja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Två dagar innan påsken och två dagar efter den hade vi som bekant besök av en grävmaskinist som hjälpte oss bocka av en del markarbete. Att gräva ner kabeln för inkommande el och fylla på med material runt tillbyggnaden var det inga diskussioner om, inte om Annas idé att anlägga en mur heller, även om jag (vis av erfarenhet) var lite skeptisk till att det skulle gå så snabbt och smärtfritt som entreprenören trodde. Däremot hade vi diskuterat fram och tillbaks huruvida det verkligen var läge att redan nu lägga en massa pengar på att anlägga en grusad uppfart från vägen ända upp till huset. Jag tyckte det gott kunde vänta (så lerigt blev det väl inte?) men Anna stod på sig som vanligt och hon hade rätt, som vanligt.

Rent tekniskt gjordes uppfarten rätt enkelt. Eftersom det en gång i tiden varit en uppfart med bra underlag som växt igen grävde vi ur ca 10 cm, lade en markduk och fyllde på med väggrus åt det röda hållet som vi packade med vibratorplatta eller padda i folkmun. Väggrus är fraktion 0-16 mm och eftersom det innehåller 0 mm material sätter det sig och packar sig väldigt bra och lämpar sig för just vägar som hörs på namnet.

Uppfarten blev världens lyft för vår annars för tillfället lite tråkiga och leråkriga tomt! Helt plötsligt kändes den mycket mer uppordnad, lovande och välkomnande och inte alls kaotisk som förut. Jag känner för vår nya uppfart som som the Dude i the Big Lebowski gör för sin matta som ”really ties the room together” – en liten detalj som gör hela skillnaden. En detalj som dessutom gör att vi slipper slira i leran i framtida höstar och vintrar. Så himla skönt!

Annonser

3 thoughts on “Att knyta ihop en tomt med en uppfart

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s