Hur putsar man foamglasskivor?

Nu känner vi oss tillräckligt säkra på att putsen kommer sitta kvar för att våga påstå att vi vet svaret. Företaget som säljer dem verkade inte ha stött på frågan tidigare. Kanske är det så att skivorna i vanliga fall gjuts in i konstruktioner och inte syns? Rent funktionsmässigt skulle det funkat att låta dem vara som de är eftersom de är vattentäta, men de är känsliga för slag och inte så snygga med grön och vit text på svart botten.

Det knepiga med de här skivorna är att ytan är väldigt slät och att materialet inte är det minsta ”sugande” vilket ger problem med vidhäftningen. Efter många samtal, funderande och diskuterande bestämde vi oss för fiberförstärkt cementbruk i två tunna lager med glasfibernät som armering. Den ska vara mer elastisk och därför starkare trots att den läggs på tunnare men det var inte målet för oss, utan att få den att fästa. Som sagt verkar det funka i alla fall! Inte helt säker på varför, men tror den lägre vikten är en fördel.

Det var ändå rätt knepigt och putsen gled lätt, men efter några försök hittade vi ett sätt som inte var riktigt enligt rekommendation. Så är det ofta, och då gäller det att ha försökt förstå varför man ska göra si eller så, för att veta vad man kan kompromissa med och inte. Annars kan jag inte säga att det här med att putsa är något man ska vara rädd för att göra själv. Tror det kommer vara en dröm att jobba med det rena kalkbruket efter det här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s