Hus och människor

Foton på husets tidigare invånare och motorcykelverkstad i full gång och ett lite mindre slitet hus.

Foton på husets tidigare invånare och motorcykelverkstad i full gång och ett lite mindre slitet hus.

På lördagen fick vi de östra grannarna på besök. Anna bjöd på en mycket lyckad glutenfri bärkaka med grädde och grannarna hade med sig gamla foton på vårt hus och de som bodde här. Vi har fått höra en hel del historier om dem men att få se fler foton på hur de sett ut och hur huset och tomten sett ut under olika tider var verkligen kul!

Vi fikade nästan bort all vår jobbtid som vi tänkt lägga på att få på den sista råsponten och underlagspappen på taket till tillbyggnaden, men det var det värt. Det blev en halvtidig söndagmorgon istället för att få det klart och nu när det regnar känns det extra bra att vara klar och slippa brottas med presenningar, som jag börjar tröttna på lite smått.

På söndag eftermiddag var vi på vår första aktivitet i Byggnadsvårdsföreningens regi. En rundvandring i uppsalastadsdelen Norby om tillbyggnader på 1920-talshus och däromkring. Vi tittade på totalt sex hus, varav fyra stycken även invändigt. Tillbyggnaderna vi tittade på var väldigt olika, en del lyckade och andra mindre lyckade men det var hur som helst spännande att se de olika lösningarna på tillbyggnader på hus som från början varit snarlika vårt eget.

Det så klart speciellt kul att se lösningar som vi själva tänkt göra som fungerar. Till exempel en inglasad balkong för att skapa ett nytt rum och en varmgrund med självdrag som funkade precis som tänkt. Skönt att veta!

Det var också roligt att träffa andra människor med samma intresse och samma funderingar som vi. Efter rundturen kände både Anna och jag oss mycket nöjda, både med att vårt hus inte blivit ”sönderrenoverat” av någon tidigare ägare och med tillbyggnaden vi håller på med och de ändringar vi planerar att göra framöver.

Annonser

1 thought on “Hus och människor

  1. Vilka fina bilder! Fotografiet där de sitter uppklädda i gräset påminner mig om ett kort som jag har från min mammas ungdom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s