Senaste versionen av dörr

Om man kisar lite och bortser från färgnyanserna som är allt annat än exakta och lite ritningstekniska detaljer, så är det ungefär så här det kommer se ut.

Om man kisar lite och bortser från färgnyanserna som är allt annat än exakta och lite ritningstekniska detaljer, så är det ungefär så här det kommer se ut.

Eftersom vi bestämt oss för att göra en specialbeställd ytterdörr till grovingången på vår tillbyggnad har det blivit väldigt mycket dörrfunderingar på sistone. Både Anna och jag är lite veliga av oss och det blir ju inte lättare när vi kan bestämma helt hur den ska göras och se ut.

Vi har fått hjälp och tips från vänner och bloggläsare, det uppskattas verkligen! Efter noggrant skissande och överläggande har vi nu äntligen kommit fram till hur vår dörr ska se ut. Det vi varit ute efter är en enkel, rejäl dörr som ska gå ihop med resten av huset men ändå passa in i den nya murade tillbyggnaden. Samtidigt ska den skilja sig från huvudingångens spegeldörr med småspröjsade fönster eftersom det är just en grovingång. Hur som helst tycker vi själva att vi träffat rätt bra med skissen till slut och nu är det mest detaljer kvar att bestämma.

Detaljstudie av dörr med förlängd dörrkarm för att rymma platsbyggd hylla och kattlucka.

Detaljstudie av dörr med förlängd dörrkarm för att rymma platsbyggd hylla och kattlucka.

Måste också passa på och skryta om min senaste fixarbravad. Vårt kylskåp lade ner för ett tag sen och efter lite support från en kyltekniker lyckades jag felsöka att det var termostaten som var trasig, köpa en ny för 395 kr, få loss den gamla, dra givaren från skåpet till fronten, koppla in den utan att ha sönder något och vips så har vi ett fungerande kylskåp igen, vilken seger! Hej då ha-den-ouppvärmda-hallen som kylrum, hej hemmafixar-hybris!

Annonser

3 thoughts on “Senaste versionen av dörr

  1. Jag hoppas att den här kommentaren inte dubbleras. Försökte kommentera tidigare men det verkar inte ha gått fram. Väldigt roligt var det att se ert förslag på dörr för jag hade ganska nyligen sett en liknande och tyckte att den skulle passa ert hus perfekt. Ett ljusinsläpp men inte ett fönster att titta ut genom. Jag tycker den passar bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s