Sista dagen på första året

Nog för att vi tjuvstartade lite 2012 men nog får 2013 ändå räknas som det första på riktigt som husägare och byggamatörer. Imorgon kanske vi ska sammanställa något slags nyårskrönika, om inte annat för att konkretisera för oss själva att vi faktiskt åstadkommit en hel del. (Konkretisering är något mycket bra har jag lärt mig framförallt i takt med att mitt yrkesliv känns mer och mer abstrakt).

Tvåändsstickade julklappsvantar till Ylva

Tvåändsstickade julklappsvantar

Vi har unnat oss lite ”jullov” hemma hos mina föräldrar i Borlänge. Lugnt och skönt, julafton med kärnfamiljen plus ett par nära vänner och några mellandagar med julmatsrester och chokladkartonger, sovmorgon, diskmaskin, dusch och tv.

Jag hade tid att nästan sticka klart julklappsvantarna till syster. Hon fick i alla fall en i paket på julafton och nästa kommer snart i ett paket på posten. Tvåändsstickning är ett annat  hantverk (fast i mindre skala än det mest vi försöker oss på här hemma) som tar lång tid i anspråk men ger ett hållbart och vackert resultat. Jag är i högsta grad en glad amatör men nätet är fullt av instruktioner och fina bilder!

Rostskyddsmålar fönsterbeslag, färgen ska vara helt biologiskt nedbrytbar

Rostskyddsmålar fönsterbeslag, färgen ska vara helt biologiskt nedbrytbar

Uppvilad och tillbaka i Funbo har jag äntligen kommit igång med fönsterrenoveringen. Det behövdes några helt lediga dagar och en lista. Jag älskar listor.

De senaste dagarna har vi också gjort en ny tidsplan (klicka om ni vill se) för 2014, och flyttat fram några projekt till 2015/16. Ofattbart långsiktigt men det är snarare som en besvärjelse för att inte gå och tänka på dem tidigare. Ännu en stresshanteringsstrategi!

Vi tror att vi lyckats spika placering och storlek på fönster och dörr i utbyggnaden. Nu ska jag ”bara” bestämma mig för vilket snickeri som ska få tillverka dem, en svår avvägning mellan pris, leveranstid, kvalitet och önskan att gynna lokala hantverkare.. Det är många svåra beslut och ibland önskar vi att en av oss var lite mer typen som kör på och tänker efteråt.

Just nu limmar Johan skumglasskivor på grundmuren, han svär och gormar ibland men sjunger och dansar också emellanåt så jag tror det går ok. Det blir alltså den allra sista insatsen för i år och med det är i alla fall grundläggningen klar innan årets slut!

Annonser

4 thoughts on “Sista dagen på första året

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s