Plattan är på plats

Sex timmar, 450 liter betong och två trötta ryggar senare

Sex timmar, 450 liter betong och två trötta ryggar senare

Nu kör vi!

Nu kör vi!

Vi har en tung men väldigt produktiv helg bakom oss. I fredags gjöt vi betongplattan som ska vara under multrummet som i sin tur ska vara under grunden på tillbyggnaden. 450 liter är på eller en bit förbi gränsen för mängd betong som är okej att blanda själv. Det fick vi lära oss för det var ungefär så mycket betong vi blandade i fredags. En säck cement, 6 skyfflar makadam och 6 skyfflar sand, lite vatten, blanda och töm. Upprepa proceduren 12 gånger med hämtning av sand, grus och vatten däremellan och en blir rätt (fantastiskt) mör i kroppen. Men det blev väldigt bra!

Sen kom Annas föräldrar, Britt och Klas, på besök och vi firade betongplattan med restaurangbesök och fick en massa hjälp med att hämta ved, stapla sten för brunnshus och annat smått och gott. Annas morbror Bertil tittade också förbi och gav betongplattan godkänt (?!). Söndagen ägnade vi åt att göra gjutform för brunnshuset fundament och en shoppingtur i Boländerna (IKEA, Jula, Citygross). Som vanligt dör man lite smått av sådana utflykter men allt finns inte på loppis och vi fick med en massa bra saker som kommer göra vårt liv lättare så det får det vara värt!

Ojämn kamp mot Upplandslera

Ojämn kamp mot Upplandslera

Flytt av byggmaterial och slutgiltig förvandling av uppfarten till gyttjepöl

Flytt av byggmaterial och slutgiltig förvandling av uppfarten till gyttjepöl

Annonser

4 thoughts on “Plattan är på plats

  1. Att blanda betong i tombola till en platta, förstår att det var på gränsen, imponerad av er beslutsamhet. Ser fin ut på bilden, vem slodade?
    Svåger Daniel

    • När huvet är dumt får kroppen lida 🙂 Sloda måste jag slå upp, men gissar att det har nåt med ytan att göra? Isf kan jag säga att den är inte riktigt lika slät och fin i verkligheten som på bild men det är ju bara ett multrum som ska bo där så det får duga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s