Vedstapling och efterlängtat besked

Koncentrerad Jakob klyver ved.

Koncentrerad Jakob klyver ved.

Förra veckan fyllde jag år och passade på att följa upp Annas framgångsrecept från i somras med ett arbetskalas i söndags. Ett bra sätt att kombinera mycket nytta med mycket nöje. Det verkar ju vara inne med temakalas så vi ställde till med vedkalas, som är lika enkelt som det låter; en massa ved, en massa vänner och lite korv och lite fika. Arbetshelgen tjuvstartades på lördag när Emma och Håkan var på besök och hjälpte oss flytta vår köksträdgård och kompost och elda lite ris. Givetvis passade vi på att grilla korv.

Korvpaus.

Den obligatoriska korvpausen.

Kalaset på söndagen blev en formidabel succé om jag får säga det själv! Folk bar, klöv, kapade och staplade ved och det gick verkligen undan. Nu är vår bakgård uppröjd, all inköpt ved är staplad i vedboarna och stapeln med ved som ligger på tork inför nästa säsong är lika stadig som imponerande. Det kanske inte var världens mest inspirerande arbetsuppgifter men vi hade det väldigt trevligt, grillade korv och åt muffins också. Tillfredsställelsen och tacksamheten en känner efteråt är enorm, en mycket bra födelsedagspresent helt enkelt. Tack för hjälpen!

Som en del kanske läst mellan raderna i bloggen, eller hört direkt från oss, har de sista veckorna varit något frustrerande. För att göra en lång historia kort kan man sammanfatta det med att vi väntat/krånglat med bygganmälan för att kunna sätta igång med tillbyggnaden och dra in vatten och avlopp innan vintern. Men så igår, 8 veckor senare, fick jag följande mail, kl 18.19:

”God kväll.
Här kommer ert startbesked.
Mvh”

Lättnaden är enorm och nu passar vi på att njuta av ordningen på vår bakgård för imorgon börjar vi gräva ut för tillbyggnad och avlopp! Nu kör vi!

Kalas!

Kalas!

2 x Martin och en Kerstin

2 x Martin och en Kerstin.

Annonser

4 thoughts on “Vedstapling och efterlängtat besked

  1. Grattis i efterskott, både till åldrandet och startskottet. Jag som inte varit på besök på ett tag undrar om ni får plats med tillbyggnaden bredvid all veden? Hoppas på det bästa!

  2. Eftersom jag är en paragrafryttare/besserwisser är mitt favoritmejl dock det föregående:
    ”God morgon!
    Jag har läst på lite bättre i går kväll och kan så här på morgonkvisten inte annat än låta mej övertygas om att ni har rätt i er tolkning av lagstiftningen.”
    Ha!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s