Två saker att stryka på listan

Liten Johan eller stor rishög?

Liten Johan eller stor rishög?

Idag har vi haft arbetsbesök av familjen Andersson-Öhrvik och jobbat på så bra att vi kan lägga två saker till handlingarna. Först bockade vi av allt-ris-i-en-hög. Det kanske låter som en lättvindig punkt men om man beskär alla äppelträd, fäller ett päronträd och ett äppelträd, röjer i alla buskage och tar ner ungefär tusen smålönnar – då blir det en hel del ris. Ahmed hjälpte mig i veckan att påbörja rishögen som påminner om en mindre kommuns majbrasa och idag röjde vi klart allt som ska bort. Nu är hur som helst allt samlat i en stor hög nere vid vägen så att det kan plockas upp och bli till flis. Mycket skönt!

Våra besökare hjälpte inte bara till med att släpa ris, de klöv och staplade ved så att vår vedstapel blev om möjligt ännu mer imponerande. Stapla-ved-punkten på listan är därmed inte heller är särskilt långt ifrån att bli struken. Det här nya sättet att umgås samtidigt som man får hjälp med saker som man behöver få gjort och som är mycket roligare att göra tillsammans är något vi verkligen tycker om! Hoppas våra vänner också gillar det, för vi uppskattar det verkligen!

De vuxna pratar och Hanna släpar ved.

De vuxna pratar och Hanna släpar ved.

Efter besöket avslutade jag sommarens stora, utdragna mastodontpunkt; Uthustaket. Det sista momentet var att fästa vindskiveplåten och måla vindskivan en sista gång och nu är det gjort. Vårt uthustak är äntligen färdigt! Det har tagit sin lilla tid men vi har tagit oss från ett lappat papptak som läckte in med murkna takstolar till ett helt och torrt tak med tegelpannor, takfotsplåt och vindskiva med lite snickarglädje (jag mätte fel men räddade det snyggt) plus vindskiveplåt. Mer detaljer om arbetet och lite före- och efter-bilder kommer inom kort, men först kan vi fokusera på att glädja oss åt att taket är FÄRDIGT!

Annonser

1 thought on “Två saker att stryka på listan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s