Takarbetsdag och renoveringspsykologi

En solig FÖRE-bild på ett lagat uthustak.

En solig FÖRE-bild på ett lagat uthustak.

I helgen var tanken att tegelpannorna på uthustaket skulle på plats och så blev det nu inte riktigt men trots att planen föll kan jag ändå säga att det var en mycket lyckad lördag. Hur kan du göra det undrar ni kanske? Och det ska jag berätta nu.

Lärdomar av lagidrott; Man hjälps åt och tar av sig tröjan om det blir varmt.

Lärdomar av lagidrott; Man hjälps åt och tar av sig tröjan om det blir varmt.

Det eviga problemet när man renoverar, som jag fått lov att uppleva och inse en rad gånger redan, är att allt tar längre tid än man tror. Det stannar inte med att sakerna man tänkt göra tar längre tid, utan det dyker alltid upp fler moment och problem på vägen som också de tar längre tid än man tror. Jag hoppas och tror att problemet minskar med ökande renoveringsrutin och bättre uppskattningsförmåga men jag tror samtidigt att problemet ingår i renoveringens natur och har därför redan utarbetat ett sätt att undvika att bli både tokig och deprimerad på kuppen. Hanteringsstrategin för nämnda problematik är dels att ta ordentlig höjd för tidsåtgången i allt man gör samt att se till att fokusera på de framsteg som faktiskt görs istället för att bli alltför nedstämd att det inte går så snabbt som man tänkt eller hoppats.

Ovan nämnda strategi gör att jag är mycket nöjd efter en arbetslördag tillsammans med vänner på ett soligt uthustak i Funbo, trots att inte en enda tegelpanna ligger på taket. Det som däremot finns är ett helt reparerat (och tätt) tak, med takfotsplåt, trekantslist, underlagspapp och ströläkt. Se där, en massa saker som blivit gjort och som inte behöver göras igen! Tack för hjälpen alla inblandade!

Dagens lagbild.

Dagens lagbild.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s