Kroppsarbete på semestern

Grannen manövrerar vant en av Huskvarnas större modeller.

Grannen manövrerar vant en av Huskvarnas större modeller.

Som ni kanske redan förstått är det lite semestertider även för renoveringsbloggare, men vi har inte bara latat oss utan faktiskt gjort en del insatser som är värda att skvallra om.

Förra veckan gick i kroppsarbetets tecken. Tillsammans med svåger Ahmed gjordes en insats för att röja bakgården från träden vi fällde tidigare i sommar. Den nästintill oändliga mängden ris är nu i princip borta och vi tog ett riktigt krafttag med att klyva, kapa och stapla veden. Det är inte helt klart än men arbetet kom en bra bit framåt, till stor del tack vare Ahmed. Grannen, som ju har det mesta man kan behöva inklusive hjälpsamhet, kom med vedklyv och jättemotorsåg och gjorde på så vis också en betydande insats. Stort tack för det!

Repetera ca 500 gånger så har du fått ner ett medelstort tegeltak.

Repetera ca 500 gånger så har du fått ner ett medelstort tegeltak.

Nästa uppdrag för firma Johan-Ahmed var ett viktigt steg i lagningen av uthustaket nämligen hämtning av taktegel. Spörsmålet om vilken takbeklädnad uthustaket ska få efter lagning löste sig smidigt tack vare en ”Tegelpannor bortskänkes”-annons på Blocket. Det visade sig att nämnda tegelpannor fanns i Funbo ca 1 km från oss på en sommarstuga som ska få nytt tak i plåt. Innehavarna av sommarstugan och tegelpannorna var ett trevligt par som faktiskt valde att ge pannorna till oss trots att vi inte var först av alla spekulanter som hört av sig. Kanske var det att vi bodde i Funbo eller att jag verkade trevlig på telefon och uppriktigt ledsen när jag fick höra att jag inte var först i kön. Hur som helst blev vi mycket glada över att få tegelpannorna och de blev glada över att slippa plocka ner dem själva, en riktig win-win.

Nedplockningen av tegeltaket + transport den dryga kilometern hem tog en hel dag i anspråk. Jag kan glatt erkänna att både jag och Ahmed (tror jag iaf men eftersom min spanska är rätt knackig kan jag inte vara helt säker) var rätt möra efter att ha skjutsat ner ca 500 pannor, packat dem på släp och sedan lastat av dem. Men nu står de där hemma på tomten, 5 pall med bättre begagnade pannor från Vittinge som bara väntar på att få komma upp på uthustaket. Det känns mycket bra. I veckan ska jag laga den sista trasiga takstolen och laga klart baksidan på uthustaket. Sen är det bara att spika takpappen och läkten och sen är det bara resten kvar…

5 pallar med tegelpannor och en runsten.

5 pallar med tegelpannor och en runsten.

"Det finns inget bedrägligt med en vedstapel. Den förlorar inte i värde på börsen. Den rostar inte. Den tar inte ut skilsmässa. Den bara står där och gör en enda sak - väntar på vintern." - Lars Mytting i bästsäljaren VED.

”Det finns inget bedrägligt med en vedstapel. Den förlorar inte i värde på börsen. Den rostar inte. Den tar inte ut skilsmässa. Den bara står där och gör en enda sak – väntar på vintern.” – Lars Mytting i bästsäljaren VED.

Annonser

3 thoughts on “Kroppsarbete på semestern

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s