Veckans livsstilsbild 2013:29

Johan och Olga på SandvikI onsdags lämnade vi Funbo med rishögar och halvfärdigt (men övertäckt såklart) uthustak och stack på semester. Hyfsat välförtjänt tror vi.

Här är vi nu; på Sandvik, ett torp i Tjust skärgård, Sveriges vackraste. Min farmor och farfar köpte det på 50talet precis innan hela området omvandlades till fritidshusområde. Vilket egentligen inte stör mig. Övriga sommarnöjen på halvön är ca 200 år yngre, mestadels små och blygsamma och diskret inbäddade bland tallarna.

Sandvik är den uppenbara orsaken till att jag offrat rinnande vatten, avlopp och gångavstånd för kakelugnar och knotiga äppelträd, och ligger även bakom kärleken till kalla bad och ängsblommor och kallsinnet inför välklippta gräsmattor med flera irrationella preferenser. Ja det är nästan löjligt faktiskt! Men så kan det i alla fall gå för barn som uthärdar de trista läsåren bland tusen likadana 80tals-villor utanför en medelstor mellansvensk stad men får tillbringa de oändliga barndomssomrarna i ett litet paradis vid havet.

Annonser

2 thoughts on “Veckans livsstilsbild 2013:29

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s