Trädfällning och rekreation

Arbetet med uthustaket går sakta framåt men har fått pausa lite de senaste dagarna för trädfällning och rekreation.

Kapten Axel

Kapten Axel

Mellan huset och uthuset fanns några problemträd, en lönn som stod där vi tänkt bygga ut, en ek som fått växa sig alldeles för stor och yvig och två höga och sneda tallar med risk att falla på hus och/eller elledning. Vår vän Axel tittade förbi förra veckan för att hjälpa oss få ner lönnen och tallarna, eken får vänta tills vi kan få ännu proffsigare hjälp eftersom den är både extra tung och extra problematisk.

Axel klättrade upp i träden med motorsåg, rep och block medan Anna och jag tog markpasset och firade ner de stora grenarna Axel sågat uppifrån trädet innan han klättrade ner igen för att fälla hela trädet. Först ner kom lönnen som stod närmast huset och sen en av tallarna. Det hela gick mycket smidigt och Axel, som är en man med många talanger, visade att även avancerad trädfällning hör till dessa. Igår blev det återbesök för den sista tallen och nu ligger även den på marken och alla byggnader och inblandade människor är hela. Helt plötsligt har vi en helt ny, ljus och fräsch bakgård och det är fritt fram för att bygga ut. Enda baksidan med trädfällningen var mängderna med ris (har fått lite gliringar på återvinnings-centralen och de undrar om jag har stor skog) och ved som ska tas om hand men det är samtidigt en hel del ved vi slipper skaffa på annat sätt och kanske lite lönn att såga plank av hos Axel och Karin.

I helgen tog vi en minisemestertripp till Öregrund för att bada i havet, äta glass och gå på logdans i Björnäs. Anna fick inbjudan till dansen av en man hon spelar fiol med ibland och som också varit vår avloppskonsult men förutom den kontakten kände vi inte någon som skulle dit och visste inte riktigt vad vi gett oss in på, lite läskigt eftersom min polska och schottis är allt annat än flytande för att uttrycka det milt. Men det var inget att oroa sig för eftersom stämningen på logen var mycket avspänd och trevlig och Anna stod ut med mig som danspartner hela kvällen. Musikstilarna blandades om vartannat, genomgående var det duktiga musiker som också varierades hej vilt. Dansen var tydligen en återkommande tradition sen 1974(!) och dit åker vi gärna igen nästa år för vi träffade trevliga människor och hade kul!

Logdans i Björnäs.

Logdans i Björnäs.

En bra loppis

En bra loppis

På vägen hem från Öregrund kollade vi in den stora loppisen Pepparkaksfabriken i Norrskedika. Där köpte vi en fin hink och lite verktyg för man kan ju inte bara rekreera sig hela helgen, man måste ju tänka på renoveringen också!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s