Lägesrapport 4:e juni 2013

Nu har jag inte bloggat på ett tag, men det är för att det har varit fullt upp och därför kommer nu ett matigt inlägg om vad som hänt sen sist. Det händer litegrann överallt och vi får ofta frågan hur det går med huset och för att både få bättre koll på svaret själva och dela med oss av det i bloggen kommer här nu den första lägesrapporten. Håll till godo!

Isoleringen
Tilläggsisoleringen i bakre och främre rummet på nedervåningen är nu klart. Själva isoleringen sprutades rätt kvickt på plats av leverantören, två rum, 39 kvm väggyta och 3,7 kubikmeter isolering blåstes på plats på dryga fem timmar. Råsponten har spikats upp igen och på plats igen och nu har vi färdiga väggar förutom ytskikt som vi sparar till hösten när det lockar med inomhusarbete igen. Det betyder att vi numera har två rum till att bo i, ett sovrum och ett vardagsrum (mycket lyxigt). Även om råsponten ger lite bastukänsla är det väldigt skönt att flytta in mer ordentligt med fler möbler och plats för kläder och annat som gör vardagen enklare. För en mer detaljerad beskrivning med bilder se Isolering.

Brunnen
Vi har haft besök av en entreprenör som hjälpte oss pumpa ur brunnen. Det visade sig att den både är grävd och borrad, dvs att man borrat i botten på den grävda brunnen och det får ses som goda nyheter enligt yrkesmannen. Chanserna är goda att både tillgången och kvalitén på vattnet är tillräckligt bra för att vi ska kunna använda den och slippa borra en ny. Men för att vara säkra på det måste vi få hjälp att lyfta bort handpumpen, ansluta en dränkpump för att undersöka djupet på det borrade hålet och pumpa ur ordentligt för att kunna testa vattnets standard. Vi siktar på att få det gjort nu i juni för att att förhoppningsvis kunna dra in vatten i huset samtidigt som vi gräver för avloppet senare i sommar eller höst.

Dasset
Har fått sig en välbehövd ansiktslyftning. Vi har stadgat upp det murkna golvet, bytt dåliga brädor, byggt en ny lucka på baksidan, målat den och delvis målat om invändigt. Vi tog målningen lite som ett test och provade att blanda och måla med linoljefärg för första gången. Vi gjorde kanske inte helt rätt när vi blandade och målade men det var en trevlig upplevelse fast nyanserna blev kanske inte exakt som planerat. Anna har höga förhoppningar att lösa det med strykning #2 medan jag tycker det blev lite mörkt men att det funkar bra med bara en strykning och ett mörkt dass. Hur som helst är det bra att ha ett dass att öva på.

Vi har ju både ingredienser, internet och lånekort.

Men hur svårt kan det vara? Vi har ju både ingredienser, internet och lånekort.

Trädgården
Här har det hänt mycket sen sist, en hel del klarar sig ganska bra utan att vår medverkan men odlingarna har vi stått för och det verkar som att allt vi sått tagit sig och kommit upp. Bara det är en framgång i jämförelse med våra hårda säsonger som kolonilottare i stenhård lerjord.

Annars har vi så smått kommit in i vardagslivet som renoverande husägare, där åtminstone hälften av oss dagligen cykelpendlar 15 km enkel resa till jobb och hem igen. Vi har flyttat ut allt vi behöver hit och fr o m mitten på juni hyr vi ut två rum i vår lägenhet. Ett rum i lägenheten har vi kvar och planen är att ha det som nånstans att kunna övernatta, duscha och tvätta. Men under sommaren kommer det nog inte bli mest bli besök till tvättstugan i Eriksberg eftersom vi gillar att bada (Anna) och inte är överdrivet hygieniska (Johan).

Om man vill komma på besök går det alldeles utmärkt! Nu kan vi även erbjuda eget rum för övernattning på övervåningen och ett uppfräschat dass. Trots standardhöjningen är det dock ett dass vilket vi vill vara tydliga med, vi vill ju inte ha några missnöjda gäster på hotell Funbo.

Ny såg och ny dasslucka

Ny såg och ny dasslucka

Pumpar och yrkesman

Pumpar och yrkesman

Här sover vi nu. Lite trista ytskikt men vackert ljus!

Här sover vi nu. Lite trista ytskikt men vackert ljus!

Såklart hinner vi fixa lullull också

Såklart hinner vi fixa lullull också

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s