Skräp? Fynd?

Männen i mitt liv - samma jämna, goda humör

Männen i mitt liv – samma jämna, goda humör

Igår tittade Britt och Klas förbi på väg till Stockholm. Efter obligatorisk kaffestund i den strålande vårsolen var det de som påpekade att det borde arbetas lite också. Eftersom man vågar be just föräldrar om hjälp med sånt man skulle skämmas att låta någon annan göra, tog vi tillfället i akt att börja röja ur jordkällaren och skjulet ovanpå. Föräldrarna avvek efter någon timme men som sagts tidigare, att börja är 25 % av jobbet och den del vi själva har svårast med. Både jag och Johan har även jättesvårt att slänga saker, han för att han är en genuin bra-att-ha-person/samlare och jag för att jag känner mig som en hemsk människa som förslösar jordens resurser. Just röja bland andras bra-att-ha-grejer är såklart extra knepigt.

Så det blir väl till att blanda egen rödfärg av det gamla pulvret, elda med koks, sota själva, lära oss bygga ihop de spridda cykeldelarna med några av de tusentals muttrarna och åka träskidor framöver. Dunkarna med döskallar och pistoldelarna ska vi dock försöka göra oss av med. Bilden av husets föregående ägare som bortskämt ensambarn som gillade att köra moped och leka med vapen men inte att pyssla med hus eller trädgård blir tydligare vartefter kan man säga… När vi röjt ut fick vi i alla fall plats med våra egna grejer inklusive diskbänken vi fått av Rune, som ska bli en del av vårt framtida kök.

I jordkällaren hittade vi förutom gigantiska spindlar och deras kokonger några burkar inlagda plommon som vi nog kommer vaska även om det tar emot, en kasse körbärsvinflaskor (tomma) och en del blandade förvaringskärl som nog kommer kunna kallas charmiga när de är rengjorda! Jag är lite bekymrad över jordkällaren. Vi har haft en termometer/luftfuktighetsmätare stående över vintern och den har registrerat temperaturen -1 till +8 och luftfuktighet upp till 99%, och allt trä som stått där inne var överväxt av mögel. Jag vet egentligen inte vad som är optimalt jordkällarklimat men tror inte det här duger. Har som vanligt rådfrågat min mentor internet men mest blivit förvirrad. Hoppas på att fuktigheten mest beror på att vatten rinner rakt ner från taket på skjulet ovanför så att det kan lösas med bättre vattenavledning, och tätad dörr mot de lägsta temperaturdipparna.  

Om nån som läser det här vet nåt om jordkällare snälla säg till!!!  

Inlagda plommon

Inlagda plommon

Tack för varningen

Tack för varningen

Kaffepaus såklart

Kaffepaus såklart

Ett livs samlade metallskrot

Ett liv i metallskrot

och tack för presenterna

och tack för presenterna

Om nån missade majbrasan så kan det nog bli fler(a) chanser

Om nån missade majbrasan så kan det nog bli fler(a) chanser

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s