Nya tag

Bacon och kaffe

Bacon och kaffe

Vår andra helg i huset blev både varmare, mer social och även mer produktiv. Det går lite fortare att få upp värmen när huset inte är helt utkylt från början, och det håller sig rätt bra också. Jag har läst på vad jag kunnat och det verkar som att det var ett litet glapp just på 20talet när de gick från timmer- till plankstomme innan de började kompensera den minskade trämassan i väggarna med isolering, och vårt hus byggdes just då. Mina rudimentära fysikkunskaper säger mig ändå att det kan räcka ganska långt om huset är välbyggt och vindtätt. Vi får ju börja dagen med att elda men när man kommer in igen från dass (där man suttit och lyssnat på fågelkvittret och bejakat sin lantlivsvurm) har det redan hunnit bli hyfsat behagligt i köket.

Bertil kommer med byggpass och initiativförmåga

Bertil kommer med byggpass och initiativförmåga

I lördags kom Bertil och hjälpte till med regling av innerväggar. Först passade Johan in den nya vindpappen så noggrant som möjligt för att försöka minska framtida golvdrag och jag tog bort de gamla klädtrasorna och drevade istället med lin runt fönstren. Det har varit en rätt lång startsträcka på den invändiga isoleringen. Det beror till ganska stor del beror på att vi funderar och funderar och kanske har lite svårt att komma till skott.. Men det är ju även helt nya kunskaper vi behöver skaffa oss inför varje moment och nya handgrepp att lära sig. Nu när Johan gjort det mesta en gång ska det förhoppningsvis gå fortare framöver. Jag är väldigt otålig att få upp innerväggarna igen för att kunna flytta ut på riktigt!

Regling och mindre ergonomiska arbetsställningar

Regling och mindre ergonomiska arbetsställningar

Kafferast i vårsol

Kafferast i vårsol

Jag gjorde ett litet inhopp men isoleringen är Johans delprojekt så jag skötte mest markservicen. Hann åka iväg till kolonilotten i lördags och plocka med mig lite verktyg och plantor som jag hoppas överlevde den oömma behandlingen. Typiska könsroller den här helgen alltså, men oroa er inte, Johan ligger fortfarande på plus vad gäller skurning och tvätt 🙂

På söndagen slog vi av på arbetstakten igen, jag har sämre inflytande på Johan än vad Bertil har kan man säga. Vi pratade med grannarna, gick på loppis i Gunsta och fick mer besök. Emma kom med en säng från lägenheten hon sålt, och Roland kom med goda råd, erfarenhet och entusiasm. Särskilt över blåsipporna på tomten, en källa till avund även för Bertil. Män omkring 60 och blåsippor, alltså?

Lipton mår också bra. Han bjöd på stor komik när han fick komma ut (under observation) och gjorde en rusning rakt in i gallerstaketet mot grannen, studsade tillbaka och rusade in igen lika snabbt. På andra sidan staketet satt grannens katt, så nu är första mötet avklarat också!

Såpskurning en fredagskväll

Skura golv, förhoppningsvis inte en ny fredagsvana

Första planteringen

Första planteringen, hallon och jordgubbar i dassmull

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s