Tillbakablickar

Jag tycker egentligen inte åldern är en anledning i sig att köpa gammalt men det är en bonus. Huset känns inte riktigt som vårt än men inte heller som någon annans, utan som sitt eget. Att undersöka och förstå hur det sitter ihop och hitta gamla spår från tidigare invånare och tider är som att lära känna en ny vän. Hisnande att tänka på att det har funnits så mycket längre än man själv.

Flygfoto av huset i sin ungdom

I sovrummet på övervåningen hänger ett flygfoto från husets glansdagar. Vedhögen bakom huset ser lika seriös ut som potatislandet framför. Utanför köksingången står en kvinna, och uppe vid veden en man. Vilka var de? Köksdörren är utbytt men den gamla har vi nog hittat ute i ett skjul.

Rune berättade att en kvinna från Rättvik anlagt trädgården. Något mer välvårdad på bilden än idag kan man lugnt säga. Några grönsaksodlingar har nog inte funnits på länge och flera av fruktträden är bortom räddning, resten bara utom kontroll. Men precis som med huset  går det ju fortare att få fason på en gammal försummad trädgård än att skapa en helt ny. Ännu en anledning att längta till våren är att få se vad som finns kvar av buskar och blommor under all sly!

Och så lite andra bra-å-ha-grejer som tidigare husägare lämnat kvar:

Lektyr

Lektyr

Komihåglapp

Komihåglapp

Ammunition

Ammunition

Mangel

Mangel

Toapapper

Toapapper

Radio

Radio

Annonser

4 thoughts on “Tillbakablickar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s