Kan själv! fast kanske inte allt..

Jag har en tendens till hybris, och tror nog innerst inne att jag skulle kunna bygga ut och renovera hela det här huset själv och att det skulle bli skitbra! Som tur är har jag åtminstone en insikt om att det skulle ta några decennier. Vi kommer självklart behöva hjälp, men eftersom budgeten är begränsad måste vi tänka till och lägga pengarna där de gör mest nytta.

Jag tror att det är klokt att ta hjälp redan i planeringsskedet, med ritningar och materialval och liknande, för att förhoppningsvis undvika dyra misstag längs vägen. Jag antar att det finns massa standardmått och grejer som man bör hålla sig till 🙂
Sammanfattningsvis; ju mer kvalificerat jobb desto större anledning att låta kvalificerade människor utföra det, medan vi får göra idiotgörat själva. Frågan är var gränsen däremellan går?

Vi försöker gå via kontakter med det mesta. Inte för att försöka få nåt gratis, det känns viktigt att ”göra rätt för sig” när någon hjälper oss med sånt som de försöker försörja sig på. Som egenföretagare är det nog lätt att bli lite för snäll och börja ta lite för lite betalt av folk man känner lite för väl. Fördelen skulle snarare vara att bekanta och bekantas bekanta förhoppningsvis kan vara mer flexibla med att ge oss just den hjälp vi behöver snarare än paketlösningar som det troligtvis blir om man anlitar en random firma. Förhoppningsvis kan vi sedan hitta en eller ett par duktiga snickare som kan tänka sig att jobba parallellt med Johan med att bygga om tak och såna lite mer knepiga moment.

VI har redan fått tips på personer som passar in på ovanstående beskrivning, men fler mottages tacksamt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s