Taklappning och mer korv

3/4 av familjen Nordström/Holmgren äter korv i Funbo

Sen gjorde vi hål för skorstenen och fäste presenningen, då såg det bättre ut.

För tredje helgen i rad blev det arbetsdag/grill i Funbo. Den här gången stod
svärföräldrarna för körven och hjälpen. Grannarna undrar nog lite vad det är för typer som kommer varje helg och grillar länge och jobbar lite, men det går ju framåt iallafall och det är ju gott med körv.

Som takansvarig var helgens stora uppdrag att täcka uthustaket där det läcker in. Lösningen, som är tänkt att hålla över vintern, består i en presenning med hål för skorstenen som spänts över taknocken och fästs till taket med fastspikade brädor och häftpistol.

Hög kötthalt och välgrillat ska det vara!

Trots att solen och dess nedgång var emot oss får jag ändå lov att säga att det var en framgång, mycket tack vare Biltema-pannlampa och pappa Klas. Innan dess sopade jag rent baksidan av uthustaket och där återstår det att byta ut några trasiga pannor. Matkällartaket ska också sopas, sen är taken vintersäkrade.

Anna underhöll gästerna och alla trevliga grannar som tittade förbi. Hon hann också med att testa sitt nya favoritverktyg, en smidig trädgårdssåg, och röjde uppfarten till huset. Tillsammans med mamma Britt mätte Anna också upp övervåningen så nu finns det underlag för planlösningsskiss och snart också en 3D-modell av huset. Det blir väl fränt?!

Annonser

4 thoughts on “Taklappning och mer korv

  1. Ahh, pølse, det förstår de sig på även här i DK. Härligt att det går framåt. Skönt att ni hinner njuta lite också! Och hålla sams!
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s