Utgrävningar

Avfallsskåpet från köket tyckte inte ens Rune var nåt att spara, så det fick bli kol.

Igår gjorde vi en heldag. En gråmulen och kall men om man jobbar plus tänder ett bål håller man sig faktiskt varm. Även den här helgen kom lunchleverans, den här gången med Lina, Andrea och Mats. Visste väl att det var ett hus som måste till för att få besök av Borlängevännerna, men jag trodde faktiskt de skulle dröja tills mysfaktorn blir lite högre.. Det känns tydligt att det inte kommer bli några stordåd förrän till våren, utan mest planering och spara pengar. Därför har jag inte jättedåligt samvete över att jag stannar hemma i stan och är bakis idag istället för att följa med Johan ut till huset..

Förutom att grilla och underhålla gäster ägnade vi dagen mest åt att få koll på läget, städa och rensa upp. När kom det egentligen till allmän kännedom att plast inte försvinner bara man gräver ner det i jorden?!

Johan, Andrea, Signe och Lina käkar hamburgare

Verkstaden är i sämre skick än vi först trodde, en ganska stor del av undertaket är trasigt, och även väggen nedanför har murknat och det växer stora svampar på den. Tyvärr inte champinjoner. Istället för att bara laga taket provisoriskt lutar vi nu åt att vi måste fixa hela uthuslängan ordentligt i sommar om vi ska rädda den. Men vi är inte så deppade för det, det kan bli bra övning innan vi ger oss på stora ingrepp på huset! Det blir ett eget delprojekt som ni kan läsa om här.

Uråldrigt recept på trädgårdsjord: mänskoskit och nedfallna löv

Medan Johan klättrade på taken höll jag mig på marken och grävde, och grävde. Dels efter begravd plast, och så grävde jag ut under dasset. Långt under mullen finns en gjuten betongplatta så det kommer bli lätt att fixa till dasslösningen jag tänkt mig, med urinseparering och tunna. Utan tunna kan ju också funka bra, men tyvärr har man väntat lite för länge med att gräva ut så det har legat mull längs träväggarna vilket såklart inte är så bra. Men oj vilka fina gurkor jag kommer odla i sommar 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s